Bez većih izdavanja za poljoprivredu u RS u 2011. godini

Bez autora
Feb 09 2011

U Republici Srpskoj /RS/ u 2011. godini neće biti većih smanjenja sredstava za mjere direktne podrške poljoprivrednoj proizvodnji i kapitalnim ulaganjima, iako je budžetom za poljoprivredu predviđeno 60 miliona KM, što je za 20 miliona manje u odnosu na prošlu godinu. U protekloj godini Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede primilo je 12 851 zahtjev za isplatu podsticajnih sredstava, od čega je pozitivno riješeno 11 299, odnosno 87,92 odsto, što je najviše do sada. Predstavnici Ministarstva prezentovali su danas delegaciji korisnika podsticajnih sredstava u RS realizaciju budžeta za 2010. godinu i prijedlog Plana raspodjele sredstava za podsticaj razvoja poljoprivrede i seoskih područja u 2011. godini.

Bez većih izdavanja za poljoprivredu u RS u 2011. godiniU Republici Srpskoj /RS/ u 2011. godini neće biti većih smanjenja sredstava za mjere direktne podrške poljoprivrednoj proizvodnji i kapitalnim ulaganjima, iako je budžetom za poljoprivredu predviđeno 60 miliona KM, što je za 20 miliona manje u odnosu na prošlu godinu.

U protekloj godini Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede primilo je 12 851 zahtjev za isplatu podsticajnih sredstava, od čega je pozitivno riješeno 11 299, odnosno 87,92 odsto, što je najviše do sada, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Predstavnici Ministarstva prezentovali su danas delegaciji korisnika podsticajnih sredstava u RS realizaciju budžeta za 2010. godinu i prijedlog Plana raspodjele sredstava za podsticaj razvoja poljoprivrede i seoskih područja u 2011. godini.

I dalje je otvorena mogućnost da se poljoprivrednim proizvođačima u RS, osim regresiranja nabavke mineralnog đubriva u proljećnoj sjetvi u 2011. godini, pomogne i mjerom uvođenja "plavog dizela", koja bi bila stalna i važila za cijelu BiH, za šta su Ministarstvo i Vlada RS preduzeli sve potrebne mjere.

Konačnu odluku o ovome uskoro bi trebalo da donesu institucije na nivou BiH, potvrđeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik